Haber

Zeytinburnu’ndaki deri atölyesinden çöp poşetiyle hırsızlık iddiası

ZEYTİNBURNU’daki deri atölyesinde yeni işe başlayan kişinin çöp torbasına doldurduğu işleri çaldığı ileri sürüldü. Zanlının eserleri çöpün ortasına koyarak aldığı, çöpü attıktan sonra eserleri aldığı anlar kameraya yansıdı. İşletme sahibi Yücel Kıran, “Şimdi nasıl diyeyim. Hırsızlıkta yeni bir boyut. Ürünümüzü çalıyor, tehdit ediyor, vuruyor. Söylenecek bir şey kalmadı. Arkadaşımız hırsızlıkta bir ilke imza attı.”

Hırsızlık, Sümer Mahallesi Şehit Er Yavuz Bahar Caddesi üzerinde bulunan deri atölyesinde meydana geldi. İddiaya göre deri atölyesinde yeni işe başlayan YA, ilk olarak 5 Temmuz günü saat 08:00 sıralarında çalmak istediği eserleri bir çantaya yerleştirdi. Eserleri çöp torbasına koyan YA, dışarı çıkarak çöp konteynırına gitti. Çöpleri konteynırda bırakan YA, çöp poşetindeki eserleri alarak sokaktan ayrıldı. Hırsızlığı fark eden iş yeri ortakları, YA hakkında kabahatle suç duyurusunda bulundu. YA’nın iş sahiplerini sosyal medyadan tehdit ettiği ve ortaklardan RK’yi vurduğu da iddia edildi. Olayla ilgili hukuki sürecin devam ettiği öğrenildi.

“HIRSIZLIKTA YENİ BİR BOYUT”

İşletme sahibi Yücel Kıran, “Ürünlerimizi buradan alıp çöp poşetlerine atıyoruz. Kamera görüntülerinden belli. Hırsızlıkta yeni bir boyut nasıl olur. İşimizi çalıyor, tehdit ediyor ve aynı anda darp ediyor.” .Söylenecek bir şey kalmadı.Arkadaşımız hırsızlıkta bir ilke imza attı.Olay günü Rusya’daydım yurt dışındaydım.Ortağım aradı kamera görüntülerine bakmamı istedi.Ordan baktım. çünkü telefonu bozuldu.Sabah 08.30 sıralarında bizimle çalışmaya yeni başlayan asistanlarımızdan biri erkenden geliyor.İşlerimizi alıyor.Paketleri çöp poşetine atıyor.Üzerine poşet koyuyor.Üstelik çöpü yine üstüne atıyor.İşi o şekilde alıyor çıkıyor çıkıyor.Bizim kameralarımız dışındaki dışarıdaki kameraların görüntülerini çektikten sonra istediğimiz zaman çöpü çöpe boşaltıyor.Çünkü kamera görüntüleri o zaman net değildi.Arkadaş aslında o gün işi bıraktı diyelim, kaçtı.Bu telefondan whatsapp üzerinden düzenli yazışmalarımız oldu. Yurt dışından döndükten sonra konuyu savcılığa ilettim” dedi.

“ESER 60-70 BİN TL KARŞILIĞI ÇALINDI”

Kıran, “Bir süre sonra bu kişiyi tesadüfen Zeytinburnu sokaklarında dolaşırken gördüm. Beni görünce kaçmaya başladı. Bu olay 2-3 gün önce oldu. Dün gece bir arkadaşıma pozisyon gönderdi. whatsapp üzerinden ortaklar onunla bu konuyu konuşmak istiyor konuşmak istiyorum diyor ama orda pusu var ortağımı 4 kişiyle dövdüler eşim hastaneye kaldırıldı gerekli mercilere ilettik onu raporlar stabil herşey stabil bu yetmezmiş gibi yine whatsapptan pozisyon gönderip tehdit ediyor iş değerli değil ama yaklaşık 60-70 bin tl civarındaki eserler dediğim gibi değil Değerli. Burada sadece inanç, karşılıklı inancımızı yitirdik. Bu şahsın bir an önce savcılığa alınmasını, zararımızın tazmin edilmesini istiyoruz. İstediğimiz hukuk çalışsın. Hukuk herkese eşit olsun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu